Cheesecakecrème med havtorn

Cheesecakecrème med havtorn är en ostkräm som är toppad med en guldglänsande syrlig havtornskompott. Mascarponeosten blir fast och krämig när den rörs. Osten är helt osaltad så en gnutta salt behövs.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 dl havtorn
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • 2 kakor - knapriga, t ex havreflarn, bondkakor eller biscotti
  • 1 äggula - stor
  • 3 msk florsocker
  • 0,5 burk mascarponeost - (à 250 g)
  • 0,5 krm salt

Garnering

  • citronmeliss - eller mynta

Gör så här

  1. Blanda havtornen med socker och vatten i en kastrull och sjud ca 3 min. Låt kallna.

  2. Krossa eller stöt kakorna i mortel. Fördela kaksmulorna i botten på 4 små glas.

  3. Vispa äggula och florsocker till en luftig kräm. Rör ner osten och rör krämen slät. Krydda med salt.

  4. Häll krämen i en spritspåse med tyll och spritsa krämen över smulorna i glasen. Ställ glasen i kylen ca 30 min.

  5. Skeda över havtorn vid servering och garnera med citronmeliss eller mynta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!