00000

En krämig cheesecake med jordgubbar i bakelseform gör sig lika bra på kaffebordet som i picknickkorgen.

För 10 personer

Ingredienser

16 digestivekex
1 tsk kardemumma mald
150 g smör
1 citron rivet skal och 3/4 dl pressad saft
250 g ricotta
1 dl crème fraiche
1 ägg
0,75 dl florsocker
0,75 dl jordgubbssylt
10 jordgubbar små

Cheesecake med jordgubbstopp – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg digestivekex och kardemumma i en mixer. Mixa till smulor. Smält smöret och häll över smulorna. Mixa till en smulig deg.
  2. Fördela degen i tio stora muffinsformar i papper som rymmer ca 1 1/2 dl. Tryck ut degen längst botten och kanterna. Ställ formarna i kylen.
  3. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal och citronsaft med ricotta, creme fraiche, ägg, florsocker och jordgubbssylt. Ta fram formarna och fyll dem med ostkrämen.
  4. Grädda mitt i ugnen 25–30 min. Låt svalna. Skär av toppen på jordgubbarna och ställ en jordgubbe på varje kaka.

chessecake-jordgubbar1