Cheddarpaj

Cheddarpaj är en matiga ostpajen som kan varieras med andra favoritostar. Örterna ger en god smakbrytning till ostsmaken. Vill du förbereda kan pajskalet (utan fyllning) gräddas i förväg och frysas.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 0,25 tsk salt
  • 1 msk vatten - iskallt

Fyllning

  • 300 g cheddarost
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • färska örter - eller skott

Gör så här

  1. Arbeta ihop smör, mjöl och salt för hand eller i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Ställ in i kylen ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 200°. Nagga pajbottnen med en gaffel och grädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Fyllning: Riv osten. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Tillsätt ost, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet.

  4. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Servera pajen varm eller kall. Garnera med färska örter eller skott före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!