Cheddarost-royale med ansjovis

Cheddarost-royale med ansjovis passar bra som förrätt. En ”royale” är en äggstanning med grädde i. Rätten går utmärkt att förbereda dagen före servering.
Fredrik Eriksson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 0,5 msk strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl cheddarost - riven, lagrad
  • 12 anjovisfiléer

Garnering

  • gräslök - hackad
  • dillkvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och hacka löken. Stek den i smör med sockret tills den mjuknat och fått färg. Låt svalna.

  2. Blanda ägg och grädde. Fördela osten i pappersformar ställda i en muffinsplåt med tolv hål. Häll på smet så att det nästan täcker. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Ta formarna ur muffinsplåten och låt svalna.

  3. Toppa royalerna med ansjovis och garnera med gräslök och dill.

Fler recept av Fredrik Eriksson, och restaurangen på Nationalmuseum:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!