00000

Cheddar- och kumminfyllda smördegspalmiers är så enkelt och så gott. Palmiers, de små frasiga bakverken av smördeg, kan göras dagen före och sprödvärmas strax före servering.

För 24-30 palmiers:

Ingredienser

2 smördegsplattor, (ca 170 g)
1 dl cheddarost, finriven
1 msk kumminfrön

Pensling:

1 ägg

15 minuter + 12 minuter i ugn

Cheddar- och kumminfyllda smördegspalmiers – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Tina smördegen enligt anvisning på
    förpackningen.
  2. Kavla ut smördegsplattorna tunt. Strö över ost och kummin. Rulla smördegen från båda långsidorna in mot mitten. Skär smördegen i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.
  3. Grädda snittarna mitt i ugnen ca 12 min tills de är gyllenbruna. Låt palmiers svalna på galler.