Cheddar- och kumminfyllda smördegspalmiers

Cheddar- och kumminfyllda smördegspalmiers är så enkelt och så gott. Palmiers, de små frasiga bakverken av smördeg, kan göras dagen före och sprödvärmas strax före servering.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 smördegsplattor - (ca 170 g)
  • 1 dl cheddarost - finriven
  • 1 msk kumminfrön

Pensling

  • 1 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tina smördegen enligt anvisning på förpackningen.

  2. Kavla ut smördegsplattorna tunt. Strö över ost och kummin. Rulla smördegen från båda långsidorna in mot mitten. Skär smördegen i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.

  3. Grädda snittarna mitt i ugnen ca 12 min tills de är gyllenbruna. Låt palmiers svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!