1. Till basilikaoljan, lägg basilikablad och skalade vitlöksklyftor i en smal skål. Mixa med stavmixer tillsammans med olja och vatten till en grön sås. Smaka av den med salt.
2. Skär melonerna i vardera åtta klyftor och tag bort kärnorna.
3. Lägg upp melonklyftorna med skinka och salami på.
4. Droppa över basilikaolja inför serveringen och garnera tallrikarna med basilikablad.
Charktallrik med melon
Lätt förrättsassiett att förbereda helt eller delvis. Om plats finns i kylen kan tallrikarna göras klara och invänta serveringen då basilikaoljan droppas på.
För 8 person(er)
Ingredienser
1 kg | honungsmelon |
1 kg | cantalopemelon |
1 kg | cantalopemelon |
8 | lufttorkad skinka, Scan Gourmet |
16 | salami, skivor |
Basilikaolja
1 | färsk basilika, kruka |
2 | vitlöksklyfta |
0,5 dl | rapsolja, eller olivolja |
2 msk | vatten |
1 krm | salt |
Garnering och servering
1 | färsk basilika |
4 | rostat bröd eller värmd baguette |