00000

Lätt förrättsassiett att förbereda helt eller delvis. Om plats finns i kylen kan tallrikarna göras klara och invänta serveringen då basilikaoljan droppas på.

För 8 person(er)

Ingredienser

1 kg honungsmelon
1 kg cantalopemelon
1 kg cantalopemelon
8 lufttorkad skinka Scan Gourmet
16 salami skivor

Basilikaolja

1 färsk basilika kruka
2 vitlöksklyfta
0,5 dl rapsolja eller olivolja
2 msk vatten
1 krm salt

Garnering och servering

1 färsk basilika
4 rostat bröd eller värmd baguette

1. Till basilikaoljan, lägg basilikablad och skalade vitlöksklyftor i en smal skål. Mixa med stavmixer tillsammans med olja och vatten till en grön sås. Smaka av den med salt.
2. Skär melonerna i vardera åtta klyftor och tag bort kärnorna.
3. Lägg upp melonklyftorna med skinka och salami på.
4. Droppa över basilikaolja inför serveringen och garnera tallrikarna med basilikablad.