4.34.34.34.34.3

Pizza är förmodligen världens mest kända snabbmat. Här gör du charkpizzan busenkelt hemma av färdig deg och generöst med både salami och skinka. Allt på bara 20 minuter. Fråga din närmaste pizzeria om du kan få köpa pizzadeg, eller använd kyld pizzadeg.

För 2 personer:

Ingredienser

2 pizzadegar, färska (à 200 g)
75 g skogschampinjoner, liten
1 rödlök
25 g pecorinoost
25 g ost, lagrad, t ex präst-
1 burk tomatpesto, (120 g)
0,5 msk olivolja
6 skivor salami, tunna, italiensk, t ex sopressa
4 skivor parmaskinka
4 kvistar basilika

Tillbehör:

rucola

10 minuter + 10 minuter i ugn

Charkpizza – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250° och sätt samtidigt in en plåt i ugnen.
  2. Ansa och skiva champinjonerna. Skala och skiva löken. Finriv de båda ostsorterna.
  3. Tryck ut degarna till runda pizzor, ca 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Tryck till i mitten så att det bildas en kant runt om. Bred pizzorna med tomatpesto, men inte ut på kanten. Strö över champinjoner, lök och ost.
  4. Dra över bakplåtspapperet på den heta plåten och grädda pizzorna mitt i ugnen ca 10 min.
  5. Ta pizzorna ur ugnen och pensla kanterna med olja. Lägg på salami och skinka och toppa med basilikablad. Servera de nygräddade pizzorna med rucola.
    pren