3.53.53.53.53.5

Köp charkprodukter som du själv gillar så kan det inte bli fel!

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

200 g parmaskinka, i tunna ­skivor
200 g olika salamisorter, i tunna skivor, t ex fänkåls­salami
100 g bresaola, i tunna skivor

10 minuter

Fat med charkuterier – gör så här:

  1. Lägg upp det kallskurna på en ­träbricka.
  2. Servera gärna med ost, stekt picklad lök (sötsyrlig lök passar bra till charkbrickan) och melonsallad.

Bra vin till charkbrickan:

  • Briccotondo Barbera 2016 (2773), 95 kr, är precis så där körsbärscharmigt, energiskt och tillgängligt som behövs när tisdagspastan behöver piggas upp eller kompisarna bjuder på fredagsmys med ost och chark efter en lång arbetsvecka.

 

 

Fler recept med: Buffémat, Korv och chark, Kött