Chardonnay- och timjanmarinerade morötter – gör så här:
- Skrapa eller skala och skär morötterna i 1 cm stora slantar. Koka dem i lättsaltat vatten 5–10 min tills de är nästan mjuka. Häll av vätskan.
- Fördela morötterna på 4 stora aluminiumfolieark. Strö över timjan och lägg på en klick örtsmör. Vik upp folien till små paket med en öppning längst upp. Häll på vinet.
- Vik ihop paketen helt. Vira gärna in varje paket i ytterligare ett aluminiumfolieark för att minimera risken att vinet ska läcka ut.
- Grilla paketen på direkt värme ca 10 min.
Örtsmör
Till 6-8 personer:
100g smör, rumsvarmt
2 msk olivolja
1 msk hackad persilja
1 msk hackad basilika
0,5 tsk örtsalt
1 krm nymald svartpeppar
Gör så här:
Rör ihop smöret med olja och örter. Krydda med örtsalt och peppar.