Champinjonsoppa med renchips

Soppan är mycket smakrik och därför behövs bara cirka 1 1/2 dl per person. De knapriga rostade renchipsen ger en god sälta. Det går lika bra att rosta parmaskinka.

Champinjonsoppa med renchips

1. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Stek den i smör ca 5 min.
2. Mixa svampen med grädden i mixer eller matberedare till en slät smet. Tillsätt salt. Låt svampblandningen stå i kylen minst 6 timmar.
3. Värm svampblandningen i en stor kastrull. Häll på mjölk under omrörning. Vispa ner champinjonkrämen och låt koka upp. Smaka av med sherry och salt.
4. Renchips: Sätt ugnen på 250°. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta dem i övre delen av ugnen ca 4 min per sida.
5. Skär svampen i tunna skivor. Stek dem i het panna i smör och olja ca 2 min. Strö på salt.
6. Servera soppan med stekt svamp och renchips vid sidan av.

Recept från