10 min
1. Skär champinjonerna i kvartar. Skala och skiva vitlöken tunt.
2. Stek champinjoner i oljan ca 2 min, tills de fått fin färg. Fräs med vitlöken sista minuten. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar,
3. Vänd ner vinäger och persilja.
Champinjoner steka med vitlök och olivolja. Passa på att njuta när andra råvaror är svåra att få tag i.
250 g | champinioner |
3 | vitllöksklyftor |
2 msk | jungfruolivolja (t ex Villa Magra) |
2 msk | balsamvinäger |
2 msk | hackad persilja |
salt + svartpeppar |
10 min
1. Skär champinjonerna i kvartar. Skala och skiva vitlöken tunt.
2. Stek champinjoner i oljan ca 2 min, tills de fått fin färg. Fräs med vitlöken sista minuten. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar,
3. Vänd ner vinäger och persilja.