55555

Pannkakor är praktiskt att ha hemma i frysen. De kan serveras både med salta och söta toppings och fyllningar. Som här med härlig champinjonröra.

För 4 personer:

Ingredienser

12 pannkakor, frysta
400 g skogschampinjoner
1 gul lök
2 vitlökskyftor
2 dl lätt crème fraiche
2 msk soja, japansk
2 msk majsstärkelse, Maizena
50 g ost, riven
smör, olivolja, rödvinsvinäger, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

1 gul lök
150 g sallad, blandad

15 minuter + 10 minuter i ugn

Champinjoncrêpes – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och strimla 1 lök. Blanda den med 2 msk vinäger. Låt stå ca 20 min.
  2. Tina pannkakorna enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Skala och finhacka lök och vitlöken.
  3. Stek svamp, lök och vitlök i 1/2 msk smör tills de fått fin färg. Rör i crème fraichen och häll över 2 dl vatten och soja. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och blanda ner i såsen. Låt koka upp.
  4. Fördela svampröran på pannkakorna och rulla ihop dem. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
  5. Låt löken rinna av och blanda den med 1 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar. Blanda löken med salladen.
  6. Servera crêpesen  med sallad.