Champinjoncrêpes med syrad löksallad

Pannkakor är praktiskt att ha hemma i frysen. De kan serveras både med salta och söta toppings och fyllningar. Som här med härlig champinjonröra.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 12 pannkakor - frysta
  • 400 g skogschampinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 2 msk soja - japansk
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 50 g ost - riven
  • smör
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 1 gul lök
  • 150 g sallad - blandad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och strimla 1 lök. Blanda den med 2 msk vinäger. Låt stå ca 20 min.

  2. Tina pannkakorna enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Skala och finhacka lök och vitlöken.

  3. Stek svamp, lök och vitlök i 1/2 msk smör tills de fått fin färg. Rör i crème fraichen och häll över 2 dl vatten och soja. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och blanda ner i såsen. Låt koka upp.

  4. Fördela svampröran på pannkakorna och rulla ihop dem. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

  5. Låt löken rinna av och blanda den med 1 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar. Blanda löken med salladen.

  6. Servera crêpesen  med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!