Champagnetoppad jordgubbssoppa med kokosbiskvier och vaniljglass

Till dessert bjuds en välkyld och läskande jordgubbssoppa. Små kokosbiskvier serveras till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar - (+10 till garnering)
  • 2 msk florsocker
  • 1 apelsin - pressad saft
  • 1 dl champagne
  • 1 l vaniljglass

Kokosbiskvier (20 kakor)

  • 200 g mandelmassa
  • 1 dl strösocker
  • 1 äggvita
  • 3 msk vetemjöl
  • 0,5 dl kokos - riven
  • hushållsfärg - röd några droppar

Gör så här

  1. Kokosbiskvier: Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan fint. Blanda med socker och äggvita. Vänd i mjöl och kokos. Färga smeten rosa med hushållsfärg.

  2. Mjöla fingrarna och rulla 20 bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakorna kallna på galler.

  3. Snoppa och mixa jordgubbarna med florsocker och apelsinsaft. Kyl soppan väl. Tillsätt champagnen precis före servering.

  4. Häll upp soppan i glas eller djupa tallrikar. Lägg i en kula vaniljglass och garnera med halverade jordgubbar. Servera med kokosbiskvier.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!