Champagnetoppad jordgubbssoppa med kokosbiskvier och vaniljglass
Ingredienser
- 1 l jordgubbar - (+10 till garnering)
- 2 msk florsocker
- 1 apelsin - pressad saft
- 1 dl champagne
- 1 l vaniljglass
Kokosbiskvier (20 kakor)
- 200 g mandelmassa
- 1 dl strösocker
- 1 äggvita
- 3 msk vetemjöl
- 0,5 dl kokos - riven
- hushållsfärg - röd några droppar
Gör så här
-
Kokosbiskvier: Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan fint. Blanda med socker och äggvita. Vänd i mjöl och kokos. Färga smeten rosa med hushållsfärg.
-
Mjöla fingrarna och rulla 20 bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakorna kallna på galler.
-
Snoppa och mixa jordgubbarna med florsocker och apelsinsaft. Kyl soppan väl. Tillsätt champagnen precis före servering.
-
Häll upp soppan i glas eller djupa tallrikar. Lägg i en kula vaniljglass och garnera med halverade jordgubbar. Servera med kokosbiskvier.