00000

Lime och chili är smakerna som styr i originalet till denna världsberömda rätt.

För 25 personer

Ingredienser

12 pilgrimsmusslor stora, frysta
1 tsk salt
1 msk olivolja
0,5 kg räkor
0,5 gurka
1 mango
2 avokador
4 salladslökar
0,5 röd lök
3 tomater
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Limelag:

1 dl lime pressad
1 vitlöksklyfta riven
1 chili – spansk pepparfrukt finhackad
1 msk koriander hackad

Ceviche på pilgrimsmusslor

 

1. Salta pilgrimsmusslorna, halstra dem i olivolja i het panna. Kyl och tärna dem fint.
2. Skala räkorna, tärna gurka, mango och avokado fint. Strimla salladslök och rödlök. Skålla, skala, kärna ur och strimla tomaterna.
3. Blanda lagen, vänd ner skaldjuren och grönsakerna och smaka av med salt och peppar. Kyl cevichen minst 1 timme.

Fler recept med: Övrigt, Skaldjur