Ceviche på pilgrimsmusslor

00000

Recept på ceviche på pilgrimsmusslor. Elegant förrätt som går enkelt att svänga ihop.

För 4 personer:

Ingredienser

10 pilgrimsmusslor –12
2 lime
1 mango mogen
0,5 röd chili t ex spansk peppar
2 salladslökar
100 g rödkål
1 kruka koriander
1 msk olivolja
1 tsk honung
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar nymald

20 minuter + 30 minuter marinering

Ceviche på pilgrimsmusslor — gör så här:

  1. Skär pilgrimsmusslorna i tunna skivor, fördela dem på assietter.
  2. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 3 msk saft. Häll saften över pilgrimsmusslorna. Täck med plastfolie och låt stå i kylen ca 30 min.
  3. Skala, kärna ur och skär mangon i små bitar. Kärna ur och finhacka chilin. Ansa och strimla salladslök och rödkål. Hacka koriandern. Blanda till en salsa tillsammans med olja, honung, salt och peppar.
  4. Fördela salsan över de marinerade pilgrimsmusslorna. Garnera med rivet limeskal.
Fler recept med: Förrätter, Övrigt, Skaldjur