Ceviche med tonfisk och apelsin

Ceviche med tonfisk och apelsin är en fräsch förrätt. Apelsinen ger cevichen en god sötma.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 g tonfisk - färsk, MSC-märkt
  • 1 apelsin
  • 1 lime
  • 2 salladslökar
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 dl majs
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 kruka bladpersilja

Tillbehör

  • 2 tortillabröd

Gör så här

  1. Skär tonfisken i små tärningar. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv av 1 tsk skal. Skär av skalet från apelsinen och skär den i små tärningar. Halvera limen och pressa ut 2 msk saft. Blanda tonfisken med apelsinskal och limesaft. Låt stå i kylen ca 30 min.

  2. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och finstrimla chilin. Blanda tonfisken med apelsintärningar, lök, chili och majs. Krydda med salt och peppar.

  3. Rosta tortillabröden i en torr, het stekpanna ca 1 minut på varje sida. Skär dem i trekanter.

  4. Toppa cevichen med persilja och servera med de rostade tortillabröden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!