Ceviche med sötpotatis och nachos

Ceviche med sötpotatis och nachos passar bra att plocka med t ex framför tv:n. Hittar du inte färsk tonfisk kan den ersättas med lax.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 250 g tonfisk - färsk, MSC-märkt
  • 1 sötpotatis - (400 g)
  • 2 lime
  • 1 bit gurka - (ca 10 cm)
  • 2 salladslökar
  • 0.5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 kruka koriander
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 10 nachos

Gör så här

  1. Skrubba sötpotatisen noga och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av och svalna.

  2. Skär tonfisken i små tärningar, ca 1 x 1 cm. Halvera och pressa ut 3 msk saft ur limen. Häll limesaften över fisken och låt stå i kylen ca 10 min.

  3. Skär gurkan i små tärningar. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och strimla chilin. Hacka hälften av koriandern.

  4. Blanda fisken med gurka, lök, chili, koriander och olja. Krydda med salt och peppar.

  5. Lägg potatisskivorna på ett fat och toppa med cevichen. Krossa nachosen och strö dem över. Garnera med resterande koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!