4.34.34.34.34.3

Ceviche med sötpotatis och nachos passar bra att plocka med t ex framför tv:n. Hittar du inte färsk tonfisk kan den ersättas med lax.

För 2 personer:

Ingredienser

250 g tonfisk, färsk, MSC-märkt
1 sötpotatis, (400 g)
2 lime
1 bit gurka, (ca 10 cm)
2 salladslökar
0,5 röd chili, t ex spansk peppar
1 kruka koriander
1 msk olivolja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
10 nachos

20 minuter

Ceviche med sötpotatis och nachos – gör så här:

  1. Skrubba sötpotatisen noga och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av och svalna.
  2. Skär tonfisken i små tärningar, ca 1 x 1 cm. Halvera och pressa ut 3 msk saft ur limen. Häll limesaften över fisken och låt stå i kylen ca 10 min.
  3. Skär gurkan i små tärningar. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och strimla chilin. Hacka hälften av koriandern.
  4. Blanda fisken med gurka, lök, chili, koriander och olja. Krydda med salt och peppar.
  5. Lägg potatisskivorna på ett fat och toppa med cevichen. Krossa nachosen och strö dem över. Garnera med resterande koriander.