55555

Ceviche med pepparrot är en festlig förrätt. Grundidén med receptet ceviche har vi behållit, men vissa ingredienser är utbytta mot typiska svenska smaker.

För 6 personer:

Ingredienser

400 g laxfilé, utan skinn och ben, MSC- eller ASC-märkt
400 g torskfilé, MSC- eller ASC-märkt
100 g räkor, med skal
1 äpple, grönt, syrligt
200 g honungsmelon
1 rödlök liten
3 salladslökar
1 tomat
0,5 gurka
0,5 dl citron, pressad
0,5 dl rapsolja, gärna kallpressad
1 msk pepparrot, riven
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 kruka dill

Dillkrutonger:

3 skivor bröd, vitt
3 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 kruka dill
1 krm citronskal, rivet
1 krm flingsalt

Tillbehör:

citronklyftor
ev riven pepparrot

20 minuter + 15 minuter i kyl

Ceviche med pepparrot – gör så här:

  1. Skär lax och torsk i små tärningar, 1 x 1 cm. Skala och grovhacka räkorna.
  2. Skala, kärna ur och skär äpple och melon i lika små bitar. Skala och finhacka rödlöken. Ansa och finhacka salladslöken. Kärna ur tomat och gurka och småtärna.
  3. Blanda allt det tärnade med citronsaft, olja och pepparrot. Krydda med salt och peppar. Blanda sist ner plockad dill. Låt röran dra i rumstemperatur ca 15 min.
  4. Dillkrutonger: Skär bort kanterna på brödskivorna och skär brödet i små tärningar. Stek dem i olja med pressad vitlök tills de fått gyllene färg. Hacka dillen och blanda med krutongerna. Blanda i citronskal och krydda med flingsalt.
  5. Servera cevichen med krutonger, citronklyftor och eventuellt extra pepparrot.
    pren
Fler recept med: Buffémat, Fisk, Förrätter, Lax, Lunch, Torsk