20 minuter + 15 minuter i kyl
Ceviche med pepparrot – gör så här:
- Skär lax och torsk i små tärningar, 1 x 1 cm. Skala och grovhacka räkorna.
- Skala, kärna ur och skär äpple och melon i lika små bitar. Skala och finhacka rödlöken. Ansa och finhacka salladslöken. Kärna ur tomat och gurka och småtärna.
- Blanda allt det tärnade med citronsaft, olja och pepparrot. Krydda med salt och peppar. Blanda sist ner plockad dill. Låt röran dra i rumstemperatur ca 15 min.
- Dillkrutonger: Skär bort kanterna på brödskivorna och skär brödet i små tärningar. Stek dem i olja med pressad vitlök tills de fått gyllene färg. Hacka dillen och blanda med krutongerna. Blanda i citronskal och krydda med flingsalt.
- Servera cevichen med krutonger, citronklyftor och eventuellt extra pepparrot.