Ceviche Classico

Klassisk ceviche är gjord på vit fisk serverad med kokt sötpotatis. Vissa hävdar att fisken ska marineras några timmar så att den blir mör. Andra anser att den ska serveras direkt, när limesaften är färsk och fräsch. Vi serverar den direkt, men testa dig gärna fram!
Tove Nilsson
Foto: Charlie Drevstam

Ceviche Classico

  • 600 g vit fisk - t ex torsk, gös eller hälleflundra (MSC-eller Kravmärkt)
  • 1 sötpotatis - (ca 400 g)
  • 1 majskolv
  • 1 dl lime - pressad
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 rödlök
  • 1 kruka koriander
  • 1,5 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • limeklyftor

Gör så här

  1. Frys fisken ca 3 dygn före tillagning. Ta fram och låt tina.

  2. Koka sötpotatisen i saltat vatten tills den är mjuk. Koka majsen 5 min. Låt den rinna av och skär den i fyra bitar.

  3. Skär fisken i  2 x 2 cm stora tärningar och häll över limesaften. Låt stå i kylskåp ca 10 min.

  4. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och skiva löken tunt. Hacka 2/3 av koriandern.

  5. Blanda chili, lök, koriander och olja med fisken. Krydda med salt. Toppa cevichen med koriander och servera med sötpotatis, majs och limeklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!