3.63.63.63.63.6

Cevapcici är en slags köttbulle från Balkan. Här är ett enkelt och gott recept. Servera med bulgursallad och en yoghurtdressing smaksatt med pesto, honung och vitlök.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g nötfärs
0,5 rödlök
0,5 citron
1 ägg
2 msk vatten
1 vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin, mald
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk, smör

Sås:

2 dl yoghurt, turkisk
0,5 dl pesto
1 vitlöksklyfta, liten
1 tsk honung, flytande
2 krm salt

Garnering:

0,5 rödlök

Tillbehör

bulgursallad

25 minuter

Cevapcici med yoghurtdressing – gör så här:

 

  1. Blanda yoghurten med pesto. Skala och pressa i vitlöken. Rör i honung och krydda med salt. Låt såsen stå i kylen medan cevapcicin tillagas.
  2. Skala och finhacka löken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda färsen med lök, citronskal, ägg och vatten. Skala och pressa i vitlöken och krydda med spiskummin, salt och peppar.
  3. Forma färsen till små avlånga dolmar. Stek dem runt om i smör 5–7 min. Skala och strimla löken och strö den över cevapcicin.
  4. Servera cevapcicin med yoghurtsås och bulgursallad.