Centerkakor med saltlakrits – lättbakat och supersmarrigt

Ibland snubblar man över recept som är så perfekta att de går direkt in bland favoriterna. Det här smarriga fredagsmyset från Therese Salmi på tessanbakar.se är ett sånt recept – varför har vi inte prövat det här tidigare?

Ingredienser

  • 24 bitar center - salmiak
  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • strössel - valfritt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och sätt formar i en muffinsplåt.

  2. Vispa smör och socker med en elvisp några minuter.

  3. Tillsätt ägg och vaniljsocker och fortsätt vispa tills allt är blandat.

  4. Rör ihop vetemjöl, bikarbonat, kakao och salt. Häll ner i sockersmeten och arbeta ihop till en slät och fin deg.

  5. Rulla degen till 24 bollar och lägg en boll i varje muffinform.

  6. Grädda i tio minuter (de ska få lite, lite färg). Låt svalna något innan du trycker ner mitten på bollarna så att de blir som en skål. Tips: Använd en sån där medicinkopp som man får från Apoteket.

  7. Lägg en center i varje. Strö över strössel (t.ex. jordgubbskulor och saltlakritsflakes) och grädda i ytterligare 2-3 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!