En spröd kaka som påminner om brysselkex – men här med en aning cedrosmak.

För 35 st

Ingredienser

100 g smör rumsvarmt
0,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk rapsolja
1 tsk cedro citron hushållsarom
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Garnering:

0,25 dl strösocker
1 tsk gul hushållsfärg

Gör så här

  1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt oljan och cedro citron.
  2. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten. Blanda snabbt ihop till en deg.
  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Forma till en tjock rulle, ca 3 cm.
  4. Blanda socker och gul hushållsfärg och strö ut det på ett bakplåtspapper. Rulla degen i det gula sockret tills det fastnat på rullen. Förvara rullen ca 1 timme i kylskåp.
  5. Sätt ugnen på 175°. Skär rullen i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 min. Låt kakorna kallna på galler.