2 timmar + 12 timmars blötläggning
Gör så här
- Lägg bönorna i kallt vatten ca 12 timmar.
- Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingklubborna på en plåt och ringla över 2 msk olja. Krydda med 2 tsk salt och 2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills de fått färg.
- Skär fläsket i grova bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skär sellerin i små bitar. Skala och skär morötterna i skivor.
- Fräs morötter och selleri i 2 msk olja i en gryta ca 5 min. Tillsätt lök, vitlök och timjan och låt fräsa ytterligare ca 3 min. Ta upp grönsakerna och lägg åt sidan.
- Stek sidfläsket i grytan så att det får fin färg. Lägg i grönsakerna och häll på vin, tomater, vatten och fond. Tillsätt spadet från kycklingen.
- Låt bönorna rinna av och lägg dem i grytan. Tillsätt lagerbladen och låt sjuda under lock ca 1 timme, tills bönorna är mjuka.
- Stek korven så att den får fin färg. Lägg korv och kyckling i grytan när bönorna är mjuka. Låt sjuda ytterligare 5–10 min, tills kycklingen är genomstekt. Krydda med 2 tsk salt och 2 krm peppar.
- Servera grytan med dinkelbröd och pumpasallad.