00000

I originalet är det jordnötter, men här har de bytts ut mot cashewnötter som har en mildare smak.

För 20 kakor

Ingredienser

100 g smör
1 dl strösocker
1 dl fiberhavregryn
1 dl cashewnötter, hackade
0,5 tsk bakpulver
1,5 dl vetemjöl

Till garnering:

50 g vit choklad
50 g mörk choklad

Cashewnötskakor

1. Rör smör och socker poröst. Blanda ner havregryn, nötter, bakpulver och mjöl. Blanda till en smidig deg.
2. Forma till en lång rulle, ca 5 cm i diameter. Skär i 20 skivor och rulla till bollar. Lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 15 min i 175 grader.
3. Bryt chokladen i bitar och smält varje sort för sig i mikrovågsugn. Ringla smält choklad över kakorna. Låt kallna innan de packas ner i kartong.