Cashew- och karamell ”clusters” med choklad

Cashew- och karamell ”clusters” med choklad är enkla att göra. Cashewnötterna föses ihop i små högar och får en klick karamell över sig och efter att de stelnat ringlas vit och mörk choklad på dem. Mums!  
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 250 g cashewnötter - osaltade och rostade
  • 50 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl sirap - ljus
  • 2 msk glykos
  • 1 krm ättiksprit - (12 %)
  • 1 msk flingsalt
  • 175 g choklad - vit
  • 50 g choklad - mörk

Gör så här

  1. 1. Lägg nötterna i små högar, ca 5 i varje, på bakplåtspapper. Smält smöret i en kastrull. Rör ner grädde, socker, sirap, glykos och ättika. Koka upp på svag värme tills allt socker har lösts upp. Ta bort eventuellt socker på sidorna av kastrullen med en blöt pensel. Öka värmen något och låt koka till 116°.

  2. Lägg en klick karamell på varje hög med nötter. Fös ihop nötterna lite så att varje hög håller ihop. Strö över flingsalt. Låt stelna.

  3. Finhacka den vita chokladen och smält den i mikron eller över vattenbad. Lägg en klick choklad på varje nöt- och karamellhög. Låt stelna.

  4. Finhacka den mörka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Ringla chokladen på godiset.

  5. Kökstipset! Lägg godiset på ett fat och täck försiktigt med bakplåtspapper. Ställ svalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!