00000

Carpaccio på zucchini - en grön förrätt med mycket smak! Tänk på att inte överkoka zucchinin. Den ska ha kvar spänst. Välj olivolja och parmesan av hög kvalitet.

För 4 personer:

Ingredienser

1 zucchini, (ca 350 g)
0,5 dl småkapris
1 msk olivolja, + 2 msk
1 msk citron, pressad
0,5 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

25 g parmesanost
25 g rucola

Tillbehör:

1 baguette

10 minuter

Carpaccio på zucchini  – gör så här:

  1. Häll av vätskan från kaprisen. Stek i 1 msk olja i en panna på hög värme ca 3 min, tills det ”poppar”. Lägg kaprisen på hushållspapper.
  2. Skiva zucchinin tunt, gärna på mandolin. Koka den i saltat vatten ca 2 min. Kyl ner i kallt vatten och lägg sedan skivorna omlott på ett fat.
  3. Ringla över 2 msk olja och citronsaften, krydda med flingsalt och peppar. Hyvla över parmesanen. Garnera med kapris och rucola. Servera med bröd.