Carpaccio på rödbetor med späd sallad, chèvrekräm och valnötter

Recept på carpaccio på rödbetor med späd sallad, chèvrekräm och rostade valnötter. Rödbetor och chèvre är en klassisk kombination där sötman i ­betorna bryts av fint mot den syrliga getosten.
Anna Wendt

Ingredienser

  • 500 g rödbetor
  • 1 dl valnötter
  • 1 påse salladsblad - späda, (ca 70 g)
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk honung - flytande
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Kräm

  • 75 g chèvreost
  • 0,75 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Häll av och gnid av skalet under rinnande kallt vatten.

  2. Rosta valnötterna i en torr och het stekpanna.

  3. Kräm: Skär bort kanten på ­osten. Mosa samman getost och crème fraiche med en gaffel. Krydda med salt och peppar.

  4. Skär rödbetorna i tunna skivor, gärna på mandolin.

  5. Fördela rödbetorna på tallrikar. Klicka över chèvrekrämen och strö över sallad, örter och de rostade valnötterna. Ringla över olja och honung. Strö över flingsalt och peppar och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!