Carpaccio på pilgrimsmusslor, ananas och mangosallad

Recept på carpaccio på pilgrimsmusslor, ananas och mangosallad. För att röka pilgrimsmusslor behövs bara en enkel folieform och en bra fläkt. Givetvis kan även en Abu-rök användas. Salladen går bra att förbereda och stå klar i kylen.

Carpaccio på pilgrimsmusslor – gör så här:

 

  1. Ananas- och mangosallad: Skala och skär ananas och mango i 1/2 cm stora tärningar. Blanda ananas, mango, spansk peppar, salladslök, honung och lime. Smaka av med salt och peppar. Täck med plastfolie och låt stå i kylen några timmar.
  2. Rökta pilgrimsmusslor: Bottna en folieform med ett tunt lager alspån. Lägg ett ark folie ovanpå spånen. Krydda pilgrimsmusslorna och lägg dem ovanpå. Täck hela formen med folie. Ställ formen på en varm platta 2 min. Glöm inte fläkten för det röker rejält.
  3. Apelsinhalstrade pilgrimsmusslor: Skär bort skalet på apelsinerna med en vass kniv och skär ut hinnfria klyftor. Pressa ur all återstående saft. – Hit går bra att förbereda.
  4. Smält smöret i en het stekpanna. Tillsätt apelsinfiléer och saft och koka ihop till en tjock sås. Smaka av med salt och peppar. Krydda och halstra pilgrimsmusslorna 1-2 min per sida. Vänd ner dem i apelsinsåsen.
  5. Servering: Skiva de rökta musslorna tunt. Fördela skivorna på tallrikar. Häll lite ananas- och mangosallad ovanpå. Lägg till sist de apelsinmusslorna vid sidan om. Garnera med gräslöksstrån och servera direkt.

 
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!
 
Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från