Carpaccio på oxfilé med salsa verde

Recept på carpaccio på oxfilé med salsa verde. Välj kött av hög kvalitet. Handla gärna i charkdisken, då kan du få hjälp med att banka ut köttet.

Ingredienser

  • 800 g oxfilé - i bit
  • 75 g pinjenötter
  • 1 kruka oregano
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar - nymald

Salsa verde

  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 krukor persilja
  • 1 dl kapris
  • 6 sardeller - i olja
  • 1,5 dl olivolja
  • 3 msk citron - pressad
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Putsa oxfilén. Frys in köttet tills det är halvfryst. Skär det i riktigt tunna skivor. Lägg ut dem på fat. Ställ köttet i kylen till servering. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de fått fin färg.

  2. Salsa verde: Skala vitlöken. Mixa alla ingredienser med mixerstav.

  3. Ringla salsa verde över köttet och strö över pinjenötter, salt och peppar. Garnera med oregano och servera.

Recept av: Alexandra Vikström och Emmy Lundström

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!