Carpaccio på betor med getoströra och sötsalta mandlar

00000

Recept på carpaccio på betor med getoströra och sötsalta mandlar. Mjälla färska betor med get­oströra. Mandlarna ger god knaprighet. 

 

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

1 kilo betor gärna i olika färger
3 msk olivolja
1 tsk flingsalt

Getoströra:

300 g chèvreost
2 dl crème fraiche
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 msk olivolja
100 g mandlar sötsalta

Garnering:

oregano

30 minuter

Carpaccio på betor med getoströra – gör så här:

  1. Borsta rödbetorna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt svalna. 
  2. Röra: Mixa getosten med crème fraichen. Krydda med salt och peppar. Lägg upp i en skål och ringla på olja.
  3. Skär betorna i tunna skivor, gärna på mandolin. Lägg ut skivorna på ett uppläggningsfat. Ringla över olja. Strö på mandlar och flingsalt. Garnera med oregano. Servera med getoströran.  

Recept av Ulla Karlström och Petra Pettersson

Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Övrigt, Vegetariskt