1. Koka rödbetorna i saltat vatten. De ska inte bli helt genomkokta. Skala dem och hyvla dem i tunna skivor (ev med osthyveln.)
2. Rör ihop ingredienserna till dressingen och smaka av.
3. Blanda dressingen med mangold- och ärtskotten.
4. Lägg upp vackert på en tallrik och ringla lite av dressingen över betorna. Hyvla över osten och servera med bröd.
Carpaccio på beta med västerbottensost
30 min
Röd- eller polkabetan kan bytas ut mot t ex kålrabbi och osten mot en krämig get- eller grönmögelost.
För 4 person(er)
Ingredienser
7 | gulbetor, - eller polka |
1 l | vatten |
1 tsk | salt |
50 g | mangold, och ärtskott |
50 g | västerbottensost |
Dressing
3 msk | rapsolja |
1 msk | citronskal, rivet |
1 msk | vitvinsvinäger |
0,5 tsk | havssalt |
2 krm | svartpeppar, nymald |