Carpaccio av älgfilé med färskost och rårörda lingon

Raffinerat och rustikt på samma gång.

Carpaccio av älgfilé med färskost och rårörda lingon

1. Marinad: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda den med övriga ingredienser till marinaden.

2. Putsa köttet noga. Häll marinaden i en plastpåse och lägg i filén. Krama och vänd köttet så att hela filén täcks av marinad. Marinera köttet i kylen ca  dygn.

3. Stek filén runt om ytterst snabbt i mycket varm stekpanna. Rulla in
filén hårt i plastfolie, tvinna ändarna så att filén blir som en korv. Frys rullen ca  dygn.

4. Ta fram och låt köttet halvtina i rumstemperatur, ca  timme. Skär det i mycket tunna skivor, helst på skärmaskin.

5. Lägg köttet på tallrikar. Klicka på färskost och rårörda lingon. Strö
över salt och peppar och ringla över olja. Toppa med timjan och spritsa
crèma di balsamico på tallriken.

Recept från