40 minuter + 1 timme för att marinera
Carpaccio à la russe med rödbetor, pepparrot och amandinepotatis – gör så här:
- Koka rödbetorna tills de är mjuka. Spola av i kallt vatten och skala dem. Halvera rödbetorna och blanda med honung och ättika. Låt stå ca 1 timme.
- Koka potatisen mjuk. Låt kallna och skär den i ca ½ cm tjocka skivor.
- Skala och finhacka löken och blanda med crème fraichen.
- Hetta upp 1 dl olja i en kastrull till 160°. Fritera kaprisen i oljan tills den öppnats, ca 1 minut. Låt rinna av på hushållspapper.
- Banka ut köttbitarna riktigt tunt mellan två plastpåsar. Ansa och finstrimla salladslöken. Skala och riv pepparroten.
- Fördela potatisen mitt på tallrikarna. Klicka på crème fraiche och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg över köttet. Garnera med rödbetor, kapris, pepparrot och salladslök. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar och ringla över 2 msk olja.
Fler recept av Fredrik Eriksson, och restaurangen på Nationalmuseum: