Caribbean Style Corn on the Cob

55555

Recept på Caribbean Style Corn on the Cob. Majsen smakar fantastiskt gott tillsammans med krämig aioli. Tips på vegansk majonnäs hittar du längst ner.

För 8 personer

Ingredienser

8 majskolvar
1 dl parmesanost, riven
0,5 tsk paprikapulver, ev rökt
1 msk persilja, hackad

Aioli:

2 äggulor
1 tsk dijonsenap
2 dl rapsolja, eller solrosolja
1 vitlöksklyfta
1 msk citron, pressad
1 tsk flingsalt
0,5 tsk svartpeppar, nymald
2 msk persilja, hackad

15 minuter + 35 minuter i ugn

Caribbean Style Corn on the Cob – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Vik ner blasten och fäst den med ett snöre under kolvens rot. Linda in kolvarna i aluminiumfolie och lägg dem direkt på ugnsgallret. Tillaga 30–35 min, tills de känns mjuka.
  2. Aioli: Vispa äggulor och senap. Tillsätt oljan droppvis och vispa med elvisp till en tjock aioli. Skala och pressa i vitlöken. Smaka av med citronsaft och krydda med salt och peppar. Blanda i persiljan.
  3. Ta ut och låt majsen svalna 2–3 min. Bred ca 2 msk aioli runt om varje majskolv. Strö över parmesan, paprikapulver och persilja. Servera genast. 

Recept på vegansk majonnäs (utan ägg) hittar du här!

 

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Vegetariskt