4.44.44.44.44.4

Denna carbonara är en busenkel pasta som blir extra god med rökt smak från pancetta.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g pappardelle, färsk
150 g pancetta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 krm svartpeppar, nymald, + 2 krm
0,5 dl vispgrädde
2 ägg
1,5 dl parmesanost, riven

Garnering:

0,5 dl bladpersilja, strimlad
parmesanost

20 minuter

Carbonara – gör så här:

  1. Fintärna pancettan. Skala och hacka lök och vitlök och fräs dem i olja ca 3 min. Ta upp på ett fat.
  2. Stek pancettan i stekpannan och strö på 2 krm peppar. Tillsätt grädde och lökfräset.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av men spara lite av kokvattnet.
  4. Vispa ihop ägg och parmesan. Blanda ner pastan i stekpannan. Rör ner äggsmeten och rör så att det bli krämigt. Späd eventuellt med lite pastavatten om det verkar torrt. Toppa med strimlad persilja, parmesan och 2 krm peppar.

Recept av Meja Ljung.

pren