Spagetti carbonara blir extra god med kantareller. Variera carbonaran med olika sorters svamp, till exempel karljohanssvamp eller skogschampinjoner.

För 4 personer

Ingredienser

Spagetti carbonara

400 g spagetti
1 bacon (140 g)
1 gul lök
300 g kantareller
100 g ärter frysta
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
4 äggulor
0,5 dl bladpersilja strimlad

Carbonara med kantareller

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Strimla baconet. Skala och hacka löken. Ansa och skär kantarellerna i mindre bitar om de är stora.
  2. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Stek lök och svamp i fettet efter baconet ca 5 min. Blanda i ärterna och krydda med salt och peppar.
  4. Låt pastan rinna av och blanda med bacon och svampfräs. Strö över persilja och servera spagettin med rå äggula.