Caprese

Caprese görs av burrata som är en italiensk handgjord mozzarella med en fyllning av grädde och riven ostmassa som kallas stracciatella (bitar av ostmassan rivs för hand; stracciare betyder ”att riva”). Servera med flatbreads och parmaskinka.
Petra Lindstrand
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 burrataostar - (à 150 g)
  • 800 g tomater - olika färger och storlekar
  • 3 msk olivolja - + 3 msk
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Halvera ostarna och gröp ut innanmätet. Strimla ytterhöljet och blanda med innanmätet. Fördela på en tallrik.

  2. Skär tomaterna i grova bitar och klyftor. Blanda med 3 msk olja och flingsalt. Strö tomaterna över osten.

  3. Ringla 3 msk olja över och toppa med basilikablad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!