4.34.34.34.34.3

Caprese görs av burrata som är en italiensk handgjord mozzarella med en fyllning av grädde och riven ostmassa som kallas stracciatella (bitar av ostmassan rivs för hand; stracciare betyder ”att riva”). Servera med flatbreads och parmaskinka.

För 6 personer:

Ingredienser

2 burrataostar, (à 150 g)
800 g tomater, olika färger och storlekar
3 + 3 msk olivolja
0,5 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

1 kruka basilika

15 minuter

Caprese – gör så här:

  1. Halvera ostarna och gröp ut innanmätet. Strimla ytterhöljet och blanda med innanmätet. Fördela på en tallrik.
  2. Skär tomaterna i grova bitar och klyftor. Blanda med 3 msk olja och flingsalt. Strö tomaterna över osten.
  3. Ringla 3 msk olja över och toppa med basilikablad.