Cappuccinopannacotta med knäckig physalis

Pannacotta med cappuccinosmak. Kokosflingor får mycket mer karaktär när de rostas lätt. Passa noga så att de inte bränner vid!
Allt om Mat

Pannacotta

Pannacotta

  • 2 gelatinblad
  • 0,5 vaniljstång
  • 6 dl vispgrädde
  • 1,5 dl farin - brun
  • 2 msk espressopulver - (snabbkaffe)

Physalis

  • 0,75 dl kokos
  • 1 physalis - ask (ca 15 st)
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 min. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.

  2. Blanda grädde, farinsocker, vaniljfrön, vaniljstång och espressopulver i en kastrull. Värm tills första bubblan syns. Ta upp vaniljstången. Rör ner gelatinbladen och låt dem smälta i grädden.

  3. Fördela blandningen i 8 portionsglas. Ställ kallt minst 6 timmar.

  4. Rosta kokosen i torr panna under omrörning tills den får lite färg. Häll över på ett fat.

  5. Smält socker och vatten i en liten kastrull. Koka på medelvärme tills lagen får lite färg. Ta kastrull- en från plattan.

  6. Vik försiktigt physalisbladen åt sidan. Doppa en efter en: först i sockerlagen och sedan direkt i kokosen.

  7. Garnera pannacottan med överbliven kokos och servera tillsammans med physalisen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!