Cappuccinofudge

Cappuccinofudge har en underbar kaffesmak och perfekt konsistens. Var noga med temperaturer och ha inte för bråttom. Det lönar sig!
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 5 dl strösocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 2 msk sirap - ljus
  • 2 msk snabbkaffepulver
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker

Vit chokladkräm

  • 150 g choklad - vit
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk smör

Garnering

  • 50 g choklad - mörk

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till fudgen i en kastrull. Koka upp över svag värme under omrörning tills allt socker har lösts upp. Ta bort eventuellt socker på sidorna av kastrullen med en blöt pensel. Öka värmen något och låt blandningen koka till 113°. Ta direkt bort kastrullen från värmen och doppa ner den i ett kallt vattenbad ca 5 sekunder så att kokningen avstannar.

  2. Ställ kastrullen åt sidan och låt svalna till 49°. Vispa fudgen kraftigt tills den tjocknar och förlorar sin glans. Använd gärna en hushållsassistent om du har, detta kan ta en liten stund. Tryck med oljade fingrar ner fudgen jämnt i en avlång form, ca 10 x 25cm. Ställ fudgen i kylen så att den stelnar.

  3. Chokladkräm: Finhacka den vita chokladen och smält den i mikron eller över vattenbad tillsammans med grädden. Tillsätt smöret i små bitar och rör försiktigt till en slät kräm. Häll krämen över fudgen. Låt svalna något och garnera sedan med riven mörk choklad. Ställ in i kylen för att stelna helt. Skär fudgen i rutor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!