DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Mutti

Caponata med zucchini

Ge dig en själv en smaklig dos vitaminer med den här härliga grönsaksröran av sicilianskt ursprung – perfekt antingen till en god köttbit eller ensam med en bit nybakt bröd.

1 h

Caponata med zucchini

Skölj auberginen och skär de i tärningar(lite större) och bred ut tärningarna på ett fat och strö salt över.

Låt vila i 20 minuter, så de vätskar av sig. Under tiden, så hacka löken och låt den sedan bryna i en stekpanna med extra jungfruolivolja i.

Tillsätt Mutti POLPA finkrossade tomater, lite salt och låt sjuda i 10 minuter.

Skär även paprika och zucchini i större tärningar och häll tomatsåsen, alla grönsaker (men torka först av auberginen) i en ugnsfast form och ringla över lite extra jungfruolivolja.

Låt caponatan bli klar i ugnen som skall ha 200 graders temperatur och “grönsaksgrytan” bör stå inne i ugnen i cirka 50 minuter.

Dekorera caponatan med färska basilikablad och ät gärna crostini till eller annat bröd.

Recept från