Caponata

55555

Caponata är Siciliens svar på ratatouille. Aubergine och grönsaker kokas med tomat, vin och örtkryddor. Jättegott till grillat eller som egen rätt.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 aubergine
1 zucchini
1 röd paprika
50 g rotselleri
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 burk krossade tomater, (400 g)
1 dl vitt vin

Caponata – gör så här:

  1. Ansa och tärna aubergine och zucchini. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och tärna sellerin. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i olja ca 2 min. Tillsätt grönsaker och rotfrukter och fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt krossade tomater, vin, honung och oregano. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda under lock ca 15 min. Garnera gärna med bladpersilja.