Caponata

Caponata är Siciliens svar på ratatouille. Aubergine och grönsaker kokas med tomat, vin och örtkryddor. Jättegott till grillat eller som egen rätt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 50 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 burk tomater - krossade (400 g)
  • 1 dl vitt vin

Gör så här

  1. Ansa och tärna aubergine och zucchini. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och tärna sellerin. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Fräs lök och vitlök i olja ca 2 min. Tillsätt grönsaker och rotfrukter och fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt krossade tomater, vin, honung och oregano. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda under lock ca 15 min. Garnera gärna med bladpersilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!