Cakepops med Oreokakor

Söta kakbollar som doppas i smält vit choklad. Variera utseendet med olika sorters strössel.
Åsa Swanberg
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 1 pkt Oreo cookies - (154 g)
  • 2 msk färskost - naturell
  • 150 g choklad - vit

Garnering

  • strössel

Gör så här

  1. Mixa kakorna till smulor. Blanda ner färskosten, lite i taget, till en mjuk men fast deg.

  2. Dela degen i 10 bitar. Rulla till bollar. Lägg dem på en tallrik och ställ dem i kylen ca 10 min.

  3. Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Tryck in en klubbpinne i varje kakboll. Dra ut pinnen och  doppa toppen i den smälta chokladen. Sätt tillbaka klubbpinnarna i bollarna. Ställ bollarna i frysen ca 30 min.

  4. Fyll några höga, smala glas med salt, strösocker eller annat som kan hålla pinnarna på plats.

  5. Värm den smälta chokladen om den har stelnat. Ta bollarna ur frysen och doppa dem i chokladen. Garnera bollarna med strössel innan chokladen har stelnat. Ställ pinnarna i glasen och låt stelna.

  6. Knyt ett fint band runt varje pinne före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!