00000

Cannelloni med svamp, spenat, timjan och ricotta ger gräddigt goda vegetariska rullar. Den som har bråttom kan skippa rullandet och bara varva plattor och fyllning till en lasagne.

För 6 portioner

Ingredienser

1/2 purjolök
250 g skogschampinjoner alt vanliga
1 kruka timjan
3 vitlöksklyftor
1 påse fryst sojafärs, tinad (300 g)
200 g fryst bladspenat, tinad
1 burk ricotta (á 250 g)
1 dl + 8 dl mellanmjölk (1,5 %)
1 pkt färska lasagneplattor (250 g)
4 msk maizena redning
2 dl lagrad riven ost (17 %)
olivolja
salt + nymald svartpeppar

Till servering

80 g rucola alt mixsallad

30 min + 25 min i ugnen

Vegetarisk cannelloni – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skölj och finstrimla purjolöken. Ansa och hacka champinjonerna. Finhacka timjanen.
  3. Stek svampen i 2 msk olja i en stor stekpanna ca 4 min. Tillsätt purjon och 1 pressad vitlöksklyfta. Fräs 1 minut. Tillsätt färsen och stek ca 2 min. Stäng av plattan.
  4. Krama ur spenaten och finfördela den. Tillsätt spenat, ricotta, 1 dl mjölk, hälften av timjanen, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  5. Skär varje pastaplatta i två delar tvärsöver och lägg ut dem på bänken. Fördela färsen jämnt i nedre kanten. Rulla ihop och lägg dem i en lätt oljad form.
  6. Koka upp 8 dl mjölk i en kastrull under omrörning (passa så den inte kokar över). Rör ihop Maizena med 4 msk vatten. Vispa ner redningen i mjölken och låt allt få ett uppkok.
  7. Rör i 1  1/2 dl ost och  resterande timjan. Tillsätt 2 pressade vitlöksklyftor och 1 tsk salt. Fördela såsen jämnt över pasta­rullarna. Strö över 1/2 dl ost och baka rullarna mitt i ugnen ca 30 min.
  8. Servera cannellonin med rucola eller mixsallad.