Cannelloni med rökt skinka och rucola

Till denna cannelloni med rökt skinka och rucola är färska lasagneplattor idealiskt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 12 lasagneplattor - färska (250 g)
  • 1 burk kesella - (250 g)
  • 150 g skinka - tärnad rökt
  • 1,5 dl rucola - hackad
  • 3 msk soltorkad tomat - hackad
  • 2 msk basilika - hackad färsk
  • 0,5 msk potatismjöl
  • 1 dl parmesan - riven färsk (25 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Ostsås

  • 5 dl mjölk - (1,5 %)
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl mager prästost - riven (17%)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Strössel

  • 0,5 citron - rivet skal
  • 2 msk bröd - rivet vitt
  • 3 msk parmesan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Fyllning: Blanda kesella, skinka, rucola, tomat, basilika, potatismjöl och ost. Smaka av med salt och peppar.

  3. Ostsås: Vispa ut mjölet i mjölken och koka upp under omrörning. Låt såsen koka 3 min. Dra kastrullen från plattan och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.

  4. Fördela fyllningen på lasagneplattorna och rulla ihop. Häll lite av såsen i en ugnssäker form. Lägg i rullarna och häll resten av såsen över. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 20 min.

  5. Blanda ingredienserna till strösslet och strö det över pastan. Gratinera ytterligare ca 7 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!