Cannelloni med rökt skinka och rucola

4.54.54.54.54.5

Till denna cannelloni med rökt skinka och rucola är färska lasagneplattor idealiskt.

För 4 person(er)

Ingredienser

12 lasagneplattor, färska (250 g)
1 burk kesella, (250 g)
150 g skinka, tärnad rökt
1,5 dl rucola, hackad
3 msk soltorkad tomat, hackad
2 msk basilika, hackad färsk
0,5 msk potatismjöl
1 dl parmesan, riven färsk (25 g)
0,5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Ostsås

5 dl mjölk, (1,5 %)
3 msk vetemjöl
2 dl riven mager prästost, (17%)
0,5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Strössel

0,5 citron, rivet skal
2 msk bröd, rivet vitt
3 msk parmesan

Cannelloni med rökt skinka och rucola – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Fyllning: Blanda kesella, skinka, rucola, tomat, basilika, potatismjöl och ost. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ostsås: Vispa ut mjölet i mjölken och koka upp under omrörning. Låt såsen koka 3 min. Dra kastrullen från plattan och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela fyllningen på lasagneplattorna och rulla ihop. Häll lite av såsen i en ugnssäker form. Lägg i rullarna och häll resten av såsen över. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 20 min.
  5. Blanda ingredienserna till strösslet och strö det över pastan. Gratinera ytterligare ca 7 min.