I annonssamarbete med CRèME BONJOUR

Cannelloni med kantarellost

Varför vänta hela veckan på att få njuta av god och mysig mat? Sätt i gång i dag! Med klick smaksatt färskost i maten blir tisdagen till lördag på ett kick.

För 4

Ingredienser

1/2 burk Crème Bonjour med kantarellsmak (à 200 g)
400 g svamp t ex kantareller eller skogschampinjoner
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 + 1 msk smör
2 krm svartpeppar nymald
200 g färska lasagneplattor
1 dl pecorinoost riven

Sås

1/2 burk Crème Bonjour med kantarellsmak (à 200 g)
2 msk smör
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1/2 tsk salt

Tillbehör

1 kruka basilika
100 g ruccola
2 msk olivolja
1/2 msk sherryvinäger
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar nymald

20 min + 20 min i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Stek lök och svamp i 1 msk smör tills det fått fin färg och all vätska kokat in. Spara lite av svampfräset till garnering. Ta pannan åt sidan och rör i Crème Bonjour. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg ut lasagneplattorna på en skärbräda. Fördela svampröran på plattorna och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form.
  4. Sås: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och låt det fräsa med ca 1 minut. Späd med mjölken. Låt såsen koka ca 5 min. Blanda i Crème Bonjour och krydda med salt. Häll såsen över rullarna och strö över pecorinoost. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  5. Sallad: Repa och grovstrimla basilikan. Blanda basilika och ruccola med olja och vinäger. Krydda med salt och peppar.
  6. Toppa cannellonin med den sparade svampen. Servera med salladen

Fler recept med: Crème Bonjour, Promotion