Recept på cannelloni med gravad lax  och spenat. Välj lasagneplattor som inte behöver förkokas till lasagnen. Sparrisbroccolin med sina långa stjälkar har en mild fin smak.

För 4 person(er)

Ingredienser

Cannelloni med gravad lax och spenat

400 g färska lasagneplattor
300 g gravad lax
150 g babyspenat
3 msk smör
2 1/2 msk vetemjöl
6 dl mjölk
1/2 dl sötstark senap
1 1/2 msk dijonsenap
1/2 dl hackad dill
1 1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
3 dl riven ost

Tillbehör

sparrisbroccoli

15 min + 20 min i ugn

Cannelloni med gravad lax och spenat – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut lasagneplattorna på en skärbräda. Fördela lax och spenat på plattorna och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt ­mjölet och låt fräsa ca 30 sekunder.
  3. Häll i mjölken och låt såsen koka under omrörning ca 5 min. Tillsätt de båda ­senapssorterna, dill, salt och peppar.
  4. Häll såsen över pastan och ­strö över ost. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera med sparrisbroccoli.