00000

Kronärtskocksfylld cannelloni. Med färdigköpt färsk lasagne blir det enkelt att göra cannellonirullar fastän det är till så många som 50 personer.

För 50 person(er)

Ingredienser

2,5 pkt lasagneplattor färska (á 250 g Signum)
10 kronärtskocksbottnar burkar (à 400 g 5–7 i varje burk)
0,5 dl olivolja 1/2 + 1/2 dl
1 kg ricottaost (4 burkar à 250 g)
3 dl vetemjöl
5 äggulor
2 tsk salt
3 krm svartpeppar
2 msk olivolja

Pensling

2 äggvitor

Cannelloni med kronärtskocksfyllning – gör så här:

  1. Dagen före: Sätt ugnen på 250°. Spola kronärtskocksbottnarna i en stor sil, låt dem rinna av och torka med handukar.
  2. Täck ett par plåtar med bakplåtspapper och lägg ut hälften av skockorna. Ringla över 1/2 dl olja och rosta varje plåt mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Skär resten av skockorna i 1×1 cm bitar. Rosta dem separat ca 10 min med resten av oljan. Spara de rostade bitarna till såsen.
  4. Kör de först rostade skockbottnarna i matberedare, blanda med ricotta, mjöl, ägggulor, salt och peppar till en fyllning.
  5. Halvera lasagneplattorna, här behövs 50 halvor, men det är bra att ha några i reserv.
  6. Fördela fyllningen på plattorna och rulla så att degen går en aning omlott. Pensla med uppvispad äggvita i skarven och lägg rullarna med den nedåt på plåtar med bakplåtspapper, men inte så tätt att de klibbar ihop. Täck med fuktade, väl urvridna handdukar och ställ kallt.
  7. Inför servering: Sätt ugnen på 225°. Pensla rullarna med olivolja och värm dem i ugnen ca 15 min. Alla tre plåtarna kan kanske få plats samtidigt, för rullarna ska bara bli genomvarma.