00000

Den goda Campari- och apelsinlagen stelnar när den står kallt. Det går utmärkt att värma den igen strax före servering.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 persikor
2,5 msk Campari
1 apelsin, rivet skal
3 dl apelsinsaft, pressad, av 2 apelsiner
1,5 dl strösocker

Apelsin- och honungsflarn

25 g smör
1 msk honung
2 msk strösocker
2,5 msk vetemjöl
0,5 tsk apelsinskal, rivet

Till servering

1 pkt vaniljglass

1. Flarn: Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och tillsätt honungen. Rör ner socker och mjöl. Blanda till en smet. Låt stå ca 15 minuter. Klicka ut 12 teskedsstora kulor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 6 minuter.
2. Persikor: Dela och kärna ur persikorna. Lägg dem i kokande vatten och koka ca 1/2 minut. Dra av skalet.
3. Blanda Campari, apelsinskal, apelsinsaft och socker i
en kastrull. Lägg i persikorna och koka 1-2 minuter. Ta upp dem med hålslev och koka ihop lagen till simmig konsistens 10-15 minuter, tills drygt 1 dl återstår. Sirapen
ska serveras ljummen.
4. Servera persikorna med Campari- och apelsinsirapen,
vaniljglass och flarn.