Camembert med äppelchutney och citronbasilika

Äppelchutneyn passar till de flesta ostar.
Mattias Larsson

Camembert med äppelchutney och citronbasilika

  • 200 g camembert
  • 2 små äpplen
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 msk rapsolja
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk citronbasilika - eller någon annan basilikasort, finstrimlad

Tillbehör

  • bröd - rostat

Gör så här

  1. Kärna ur och fintärna äpplena. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs äpplena i olja i en kastrull. Tillsätt chili, vinäger och socker. Koka kraftigt 2–3 min, tills nästan all vätska kokat in. Låt chutneyn kallna och blanda sedan ner basilikan.

  2. Servera chutneyn till camemberten och rostat bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!