Cajunstekt älgbiff

Het cajunkrydda på älgkött är kanske inte en kombination man tänker på i första hand, men denna rätt är väl värd att prova. Krispig friterad schalottenlök och bandpasta med små söta tomater och svamp serveras till.

Cajunstekt älgbiff

1. Banka biffarna mellan två plastark eller bakplåtspapper tills de är ca 5 mm tjocka. Blanda alla ingredienser till cajunkryddan och lägg upp på en tallrik. Lägg biffarna ovanpå och tryck in kryddorna på båda sidor.
2. Hetta upp oljan till 180° i en kastrull. Lägg i schalottenlöken och fritera den gyllenbrun. Lägg upp den på hushållspapper för att rinna av.
3. Pastabädd: Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skiva eller dela svampen. Stek den med vitlöken i olja, salta och peppra. Ta upp svampen. Stek sidfläsket eller baconet. Blanda pastan med svampen, tomatköttet, sidfläsket och basilika.
4. Stek biffarna i olja i en het panna, ca 2 min på varje sida. Fördela pastablandningen på varma tallrikar, lägg biffarna ovanpå och toppa med den friterade löken.

Recept från